AT VÆRE FRIVILLIG

  

BRÆNDER DU FOR AT HJÆLPE UNGE MED AT KOMME VIDERE?

Vil du være med til at gøre en forskel for unge, der har det svært og brug for at tale om deres udfordringer? Brænder du for at hjælpe unge videre og få det bedste ud af deres liv? Og vil du samtidig fremme dine pædagogiske og rådgivningsmæssige kompetencer?

Young Connect Rådgivningen er et tilbud om gratis rådgivning til unge i alderen 12-25 år, der tumler med alt lige fra store til små udfordringer.

Vi søger løbende frivillige til vores rådgivninger i Aarhus og Vejle.  

 

VI SØGER FRIVILLIGE, DER:

  • er minimum 20 år gamle
  • har tid, lyst og mulighed for at være rådgiver én gang (måske to) om ugen i cirka 2,5 time pr. gang
  • er gode til at lytte, men især til at støtte og vejlede en ung i forhold til at finde egne ben at stå på
  • føler glæde ved at gøre noget godt for andre

SOM FRIVILLIG RÅDGIVER FÅR DU:

  • kompetencegivende erfaring med frivilligt socialt arbejde, som du kan føje til dit CV
  • ekstern gruppesupervision
  • temamøder med de andre frivillige
  • udtalelse efter endt mentorforløb
  • mulighed for deltagelse på relevante fagkurser

   

HVAD LAVER MAN SOM FRIVILLIG?

Med udgangspunkt i den støttende samtale giver du som frivillig rådgiver i Young Connect Rådgivningen mulighed for, at unge kan få talt om deres problemer i et fortroligt rum. Som rådgiver støtter du den unge i at identificere egne tanker, følelser, behov og situation.

Rådgivningens formål er at give unge en oplevelse af at blive set, mødt og hjulpet videre med de forskellige problemer, de er udfordret af. Tanken er, at rådgivningen skal ruste de unge til at håndtere deres udfordringer som forebyggelse af, at problemerne vokser sig større.

Rådgivningen foregår enten som en enkelt rådgivning eller et længere forløb. Rådgivningen kan enten være individuel eller i en gruppe.

Det er svært for de unge at møde op i rådgivningen, og vi laver derfor løbende opsøgende tiltag enten via sociale medier eller ved at befinde os dér, hvor de unge er, med henblik på at få de unge til at komme i rådgivningen.

Kan du se dig selv i rollen som rådgiver hos Young Connect Rådgivningen, så er det måske lige præcis dig, vi står og mangler.

Kontakt vores koordinator for at høre mere.