Hvorfor frivillig?

Erfaring viser, at det har en positiv betydning for den unge at indgå i en relation med en voksen, der er uafhængig af det offentlige system, og som har valgt at indgå i en mentorrelation med den unge udelukkende drevet af lyst og et åbent hjerte. Derfor er alle mentorer i Young Connect frivillige

5 gode grunde til at blive frivillig for Young Connect

Fagligt dygtige og engagerede koordinatorer i Odense og Århus, der altid er til at komme i kontakt med.

I hjertet af Odense og Århus har vi lokaler med en dygtig medarbejder tilknyttet. Læs mere om Karin og Marco samt deres lokaler her på siden.

Grundig matchproces hvor både mentor og mente er aktive deltagerer.

I Young Connect lægges der megen vægt på matchet mellem mentor og den unge, da sigtet er at danne grobund for udvikling gennem relation. I matchprocessen skal både den frivillige og den unge derfor efter første møde mærke efter og forholde sig til, om de ønsker at indgå i denne mentor-mentee relation.

Løbende kurser og arrangementer for at sikre dig et optimalt udgangspunkt

En grundig introduktion til projektet anser vi som en nødvendighed og selvfølge, hvorfor nye frivillige indenfor kort tid fra opstart inviteres til et heldags kursus på en lørdag på KFUM's Sociale Arbejdes hovedkontor i Strib. Desuden tilbydes der relevante kurser et par gange om året.

Fyraftensmøder med mulighed for sparring med andre mentorer og koordinatoren samt løbende oplæg.

Den lokale koordinator sørger for at der løbende afholdes fyraftensmøder så de frivillige mentorer har mulighed for sparring med koordinator og hinanden, emner kan vendes og diskuteres, ideer til arrangementer o.lign.

En del af KFUM's Sociale Arbejde